Всяко трето дете в Европа – с наднормено тегло. Това показват

...
Всяко трето дете в Европа – с наднормено тегло. Това показват
Коментари Харесай

С какво се хранят учениците – у нас и в Европа?

Всяко трето дете в Европа – с наднормено тегло. Това демонстрират последните данни на Световната здравна организация.

През последните 10 години затлъстяването при децата се е удвоило,
а като съществена причина за това – специалистите показват нездравословното хранене.
Екип на NOVA бе в стола на едно от столичните учебни заведения.

Там единствено след дни стотици възпитаници в образователното заведение ще получават своя обяд.

Храната се подготвя всеки ден, а пътят на всеки артикул се следи деликатно. Според последния отчет на Световната Здравна Организация 1 от 3 деца в района в предучилищна възраст страда от наднормено тегло или затлъстяване. Това са 29% от децата на възраст сред 7-9 години. У нас: с наднормено тегло са 32 % от момчетата и 29% от девойките в тази възраст.

Според прогнозата на Световната федерация по затлъстяване честотата на затлъстяване измежду момчетата ще нарасне от 10% на 20%, а при девойките от 8% на 18% до 2035-а по отношение на честотата от 2020 година

През последните 10 години случаите на проблеми с килограмите пори децата се удвояват, а като съществена причина специалистите показват: нередовното хранене, нездравословните артикули, които влизат в менюто им, както и ниската физическа интензивност. В началото на новата образователна година ще проверим – с какво се хранят учениците – у нас и в Европа. И какъв брой коства обяд за ден в учебните заведения в няколко европейски страни. За задачата съпоставяме менютата в България, Франция, Германия, Австрия и Англия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР